Rychlý broskvový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 3 lžíce mléko 1 lžička prášek do pečiva 2 lžíce cukr krupice 80 g cukr moučka 250 g polohrubá mouka 100 g tuk na pečení meruňková marmeláda 1 sklenice broskvový kompot 1 balíček pudinkový prášek
Postup Rychlý broskvový koláč
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce, změklého tuku a mléka vypracujeme těsto a necháme je chladit půl hodiny
Potom těsto vyválíme na velikost koláčové formy a vmáčkneme ho do ní, tak aby byly okraje vyšší. Korpus pečeme ve vyhřáté formě asi 15 minut na 180 °C
Upečený a vychladlý koláč potřeme meruňkovou marmeládou a rozložíme na něj kousky broskví. Koláč zalijeme rosolem a necháme ztuhnout
Před podáváním ozdobíme broskvový koláč šlehačkou. Rosol připravíme následovně. Kompot slijeme a doplníme vodou do půl litru, rozmícháme v něm cukr a pudinkový prášek a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Ještě teplou ji naléváme na připravený moučník.