Rychlý broskvový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
3 lžíce mléko
1 lžička prášek do pečiva
2 lžíce cukr krupice
80 g cukr moučka
250 g polohrubá mouka
100 g tuk na pečení
meruňková marmeláda
1 sklenice broskvový kompot
1 balíček pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce, změklého tuku a mléka vypracujeme těsto a necháme je chladit půl hodiny

  2. Potom těsto vyválíme na velikost koláčové formy a vmáčkneme ho do ní, tak aby byly okraje vyšší. Korpus pečeme ve vyhřáté formě asi 15 minut na 180 °C

  3. Upečený a vychladlý koláč potřeme meruňkovou marmeládou a rozložíme na něj kousky broskví. Koláč zalijeme rosolem a necháme ztuhnout

  4. Před podáváním ozdobíme broskvový koláč šlehačkou. Rosol připravíme následovně. Kompot slijeme a doplníme vodou do půl litru, rozmícháme v něm cukr a pudinkový prášek a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Ještě teplou ji naléváme na připravený moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!