Piškotový broskvový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

broskve
1 špetka sůl
3 ks vejce
0,5 balíčků prášek do pečiva
120 g cukr moučka
100 g polohrubá mouka
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Broskve omyjeme, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Připravíme si také otevírací koláčovou formu, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou

  2. Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a ze špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu postupně zašleháme moučkový cukr. Poté zlehka přimícháme žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva

  3. Piškotové těsto rovnoměrně rozetřeme do koláčové formy, poté na něj navrstvíme nakrájené broskve. Pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova (zhruba 45 minut)

  4. Vychladlý koláč s broskvemi krájíme na kousky a podáváme ke kávě či čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!