Piškotový broskvový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- broskve 1 špetka sůl 3 ks vejce 0,5 balíčků prášek do pečiva 120 g cukr moučka 100 g polohrubá mouka hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání
Postup Piškotový broskvový koláč
Postup přípravy receptu
-
Broskve omyjeme, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Připravíme si také otevírací koláčovou formu, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou
Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a ze špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu postupně zašleháme moučkový cukr. Poté zlehka přimícháme žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva
Piškotové těsto rovnoměrně rozetřeme do koláčové formy, poté na něj navrstvíme nakrájené broskve. Pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova (zhruba 45 minut)
Vychladlý koláč s broskvemi krájíme na kousky a podáváme ke kávě či čaji.