Avokádovo-kedlubnová pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
1/2 ks citron
1 - 2 ks kedlubna
2 ks avokádo
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zralé avokádo rozkrojíme a vyndáme pecku. Obsah avokáda vydlabeme lžící do misky, vydlabané půlky si ponecháme na pozdější plnění. Velkou kedlubnu oloupeme (nebo dvě menší) a nastrouháme na jemném struhadle

  2. Avokádo v misce vidličkou najemno rozmačkáme. Přidáme nastrouhanou kedlubnu, sůl, čerstvě mletý pepř a z půlky citronu vymačkanou šťávu. Avokádovo-kedlubnovou pomazánku dobře promícháme a ochutnáme, zda je pomazánka dost slaná a okořeněná, popřípadě přidáme

  3. Avokádovo-kedlubnovou pomazánku nandáme do odložených avokádových "mističek", dozdobíme podle fantazie a podáváme. Můžeme jíst jen lžičkou jako chuťovku, mazat na pečivo apod. Nám stačí jen tak. Je opravdu výborná a skvěle zasytí. Recept na tuto pomazánku spadá do veganské stravy a také do RAW stravování (tzv. syrová strava).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!