Rychlý koláč s broskvovým kompotem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 hrnků cukr
0,5 hrnků olej
4 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
1,5 hrnek hladká mouka
1 lžička citronová kůra
1,5 hrnek polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 konzerva broskvový kompot
mouka na vysypání
1 hrnek smetanový bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Broskvový větší kompot necháme odkapat. Asi 4 poloviny broskví nakrájíme na malé kostičky. Zbytek broskví nakrájíme na slabé měsíčky

  2. Kulatou formu nebo plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou (moukou). Troubu zapneme a rozehřejeme na 180 °C

  3. Celá vejce šleháme s vanilkovým i krupicovým cukrem alespoň 10 minut. Při šlehání přidáváme nastrouhanou kůru z citronu, olej, jogurt a mouku s práškem do pečiva. Naposledy ručně promícháme s nakrájenými broskvemi. Těsto na rychlý koláč s broskvovým kompotem uhladíme ve formě a na vrch těsta poukládáme zbytek broskví

  4. Koláč s broskovým kompotem pečeme dozlatova asi 35 - 45 minut

  5. Rychlý koláč s broskvovým kompotem po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke kávě nebo k čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!