Avokádové mističky recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
1 lžíce olivový olej
1 ks menší cibule
1 lžička citronová šťáva
100 g strouhaný sýr
2 - 3 lžíce strouhaný sýr
olej na vymazání
mletý zelený pepř
2 ks větší avokádo

Postup přípravy receptu

  1. Zralá avokáda omyjeme, podélně rozřízneme a vyjmeme pecku. Každou půlku avokáda opatrně vydlabeme a dužinu dáme do mističky, kde ji důkladně rozmačkáme vidličkou

  2. Cibuli i česnek oloupeme. Na drobné kostičky nasekanou cibuli osmahneme dozlatova na rozpáleném oleji, vmícháme prolisovaný česnek a odstavíme. Cibuli s česnekem vmícháme do avokádové kaše, osolíme, opepříme a přimícháme strouhaný sýr (eidam, ementál, apod.). Přidáme asi lžičku citronové šťávy

  3. Směsí naplníme vydlabané mističky avokáda a položíme na vymazaný plech. Nahoru posypeme trochou strouhaného sýra a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Avokádové mističky pečeme na 170 °C asi 15 minut

  4. Avokádové mističky jsou výborným teplým předkrmem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!