Babiččina piškotová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
15 dkg cukr
8 ks vejce
16 dkg hrubá mouka
krém
3 ks vejce
25 dkg máslo
10 dkg cukr moučka
1 lžička mletá káva

Postup přípravy receptu

  1. Z bílku ušleháme tuhý sníh, žloutky s cukrem utřeme do pěny a lehce vmícháme sníh z bílků, nakonec vmícháme mouku (také zlehka). Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a při teplotě 180 °C pečeme asi 30 minut.

  2. Během pečení si připravíme krém. Nad párou vyšleháme do pěny vejce s cukrem a necháme vystydnout. Přidáme změklé máslo a šleháme dohladka. Ke konci přidáme lžičku mleté kávy.

  3. Upečený piškot vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Nemusíme hned stáčet, nepraská. Namažeme krém, stočíme a nakonec piškotovou roládu ozdobíme podle fantazie.

  4. Babiččinu piškotovou roládu podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!