Vepřová znojemská recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
jíška
2 lžíce plnotučná hořčice
10 dkg anglická slanina
500 g vepřová plec
5 ks sterilované okurky
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibuli nakrájíme na jemno. Vepřovou plec nakrájíme podle preferencí na kostky nebo na nudličky. Sterilované okurky nakrájíme na kostičky. Anglickou slaninu nakrájíme taktéž na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Nakrájenou cibuli vsypeme do hrnce s rozpáleným olejem a necháme zesklovatět, poté přidáme k cibuli vepřové maso, osmahneme a podlijeme vodou. Maso osolíme a opepříme, přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice a necháme vařit doměkka

  3. Až je maso měkké, přidáme polovinu množství sterilovaných okurek, nakrájenou anglickou slaninu a další 1 lžíci plnotučné hořčice. Necháme povařit a poté přidáme nakrájená vařená vejce a zbytek okurek. Znojemskou omáčku povaříme a podle potřeby zahustíme jíškou

  4. Vepřovou znojemskou podáváme s rýží, knedlíkem či těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!