Nejen babiččina polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 - 2 lžíce majoránka
voda
1 kostka zeleninový bujón
2 ks větší brambory
1 lžíce dětská krupička
1 lžička sušený česnek
100 ml voda na kašičku
1 balíček zeleninová babiččina směs

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Do hrnce vsypeme mraženou zeleninu (tzv. babiččina směs) a kostičky brambor, přidáme zeleninový bujón a vše zalijeme vodou, aby zelenina byla ponořená

  2. Základ polévky přivedeme do varu, přilijeme olej, ztlumíme plamen a vaříme asi 15 minut do změknutí brambor

  3. Ve vodě rozmícháme vrchovatou lžíci krupice, kašičku přilijeme do polévky a přivedeme k varu. Vsypeme majoránku a polévku 5 minut provaříme. Pak přisypeme česnek, dochutíme solí a provaříme

  4. Mraženou zeleninu si podle chuti můžete nahradit vlastní směsí mražené nebo čerstvé zeleniny, pokaždé ovšem bude mít polévka jinou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!