Vepřové chilli plátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžíce olej
1/2 - 3/4 lžičky sůl
4 plátky vepřová kotleta
500 ml smetana na vaření
mleté chilli
2 - 3 lžíce chilli omáčka
hotová světlá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety bez kosti očistíme, naklepeme, okraje mírně nařízneme a po obou stranách osolíme. Potřeme chilli omáčkou smíchanou s olivovým olejem. Takto naložené maso necháme až 24 hodin odležet

  2. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme asi lžíci oleje a maso osmahneme, až je zlatavé. Podlijeme trochou vody a necháme podusit. Když je maso poloměkké, přilijeme smetanu, přisypeme mleté chilli (podle chuti) a podusíme doměkka. Maso vyndáme, omáčku zahustíme světlou jíškou a vrátíme zpět maso. Už jen prohřejeme

  3. Vepřové chilli plátky podáváme s bramborem, ale klidně i rýží, knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!