Babiččina česnečka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
5 stroužků česnek
sůl
0,25 ks celer
sádlo
1 ks mrkev
1 ks petržel
100 g salám
podravka
tvrdý sýr
starý chléb
Postup Babiččina česnečka
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. Salám nakrájíme na kostičky
Vše osmažíme v hrnci na sádle. Zalijeme vodou, přidáme 3 stroužky prolisovaného česneku a vaříme do změknutí zeleniny. Po uvaření dolijeme vodu do požadovaného množství polévky a opět přivedeme k varu. Česnečku ochutíme solí, podravkou a přidáme zbytek prolisovaného česneku
Na sádle opečeme na kostičky nakrájený starý chléb. Na talíři babiččinu česnečku sypeme strouhaným sýrem a opečeným chlebem. Ihned podáváme.