Zdravý zelený salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1/4 ks citron
1/2 ks pórek
bazalka
1 lžíce olivový olej
zakysaná smetana
2 ks zelená paprika
1 ks salátová okurka
čerstvě mletý pepř
50 g zelené olivy bez pecky
umeocet
sojanéza

Postup přípravy receptu

  1. Na salát si připravíme čerstvou zeleninu. Pórek očistíme, nakrájíme na drobné kousky a krátce osmahneme na olivovém oleji. Papriky omyjeme a nakrájíme na kostičky. Okurku oloupeme, odřízneme konce (bývají hořké) a nastrouháme na hrubém struhadle

  2. Pórek, papriku i okurku vsypeme do mísy a promícháme, přidáme okapané vypeckované olivy a dochutíme solí, pepřem, bazalkou a umeoctem. Pokapeme citronovou šťávou. Zelený salát znovu promícháme a ihned rozdělíme na talířky

  3. Zdravý zelený salát ihned podáváme. Můžeme přikusovat čerstvé celozrnné pečivo, ale je dobrý i samotný. Podle chuti můžeme do zeleného salátu přidat i trochu zakysané smetany nebo sojanézy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!