Zdravý třešňový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
1/2 hrnku mléko
1 lžička prášek do pečiva
1 hrst mandle
1 hrnek třešně
1 lžička mletá skořice
1 ks vanilkový lusk
1/2 hrnku třtinový cukr
1/2 hrnku jablečné pyré
1,5 hrnek špaldová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si vyložíme dortovou formu pečícím papírem a předehřejeme troubu na 180 °C

  2. Poté vypeckujme třešně, mandle nakrájíme na menší kousky a vyloupeme vanilkový lusk

  3. Na těsto budeme potřebovat dvě mísy. V jedné míse smícháme suché suroviny - mouku, prášek do pečiva, třtinový cukr, skořici a sůl. V druhé míse smícháme mokré suroviny - mléko, jablečné pyré, olej, vejce a vyloupaný vanilkový lusk. Obě vzniklé směsi společně vyšleháme do hladkého těsta

  4. Vzniklé těsto přelijeme do dortové formy, na těsto poklademe třešně a nakonec zasypeme mandlemi. Koláč pečeme na 160 - 180 °C cca 30 minut

  5. Zdravý třešňový koláč podáváme vychlazený, můžeme ho ozdobit domácí šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!