Babiččina černá buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
40 g kakao
250 ml mléko
250 g cukr moučka
50 g hera
250 g polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek
1 lžička pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme cukr s tukem, přidáme vejce a smícháme s kůrou. Prosátou mouku smícháme s kakaem a střídavě přidáváme s mlékem ke zbytku těsta.

  2. Hladké těsto vlijeme do vymazané a kokosem nebo strouhankou vysypané formy (dortová, chlebíčková, plech s vyšším okrajem) a pečeme v předehřáté troubě 10 minut prudce. Pak teplotu zmírníme a dopečeme 25 - 30 minut.

  3. S hovotým upečený korpusem můžeme dělat různá kouzla. Dort prořízneme, pokapeme čajem s rumem a potřeme vanilkovým krémem. Povrch polijeme rumovou polevou.

  4. Chlebíček 2krát prořízneme, pokapeme šťávou z mandarinkového kompotu, potřeme vanilkovým krémem, poklademe mandarinkami dovnitř. Povrch potřeme zbytkem krému a poklademe mandarinkami. Stejně připravíme řezy z placky na plechu - rozřízneme na tři pásy. Stačí použít fantazii.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!