Nakládaný aromatický sýr v pikantním oleji recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička čerstvý rozmarýn
chilli olej
1 sklenka feferonky v oleji
250 g sýr Romadúr
5 lžic perlové cibulky v sladkokyselém nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Sýr Romadúr nakrájíme na plátky silné asi 3 - 4 mm. Feferonky slijeme (cca 280 g) a nálev odložíme stranou. Poté papričky podle potřeby překrájíme na menší kousky. Perleťové cibulky necháme okapat

  2. Do uzavíratelné skleničky střídavě klademe pokrájené feferonky, sýr, cibulky a lístečky rozmarýnu, poté vše zalijeme pikantním olejem z feferonek. Skleničku podle potřeby dolijeme chilli olejem tak, aby všechny ingredience byly zcela ponořené. Skleničku s naloženým sýrem uzavřeme a necháme 2 - 5 dní odležet v chladu

  3. Nakládaný aromatický sýr v pikantním nálevu rozložíme na talířky a podáváme s plátky bagety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!