Nakládaní smraďoši recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 ks cibule 8 lžic voda 1 lžíce ocet balsamico 8 lžic olivový olej 1 lžíce paprika sladká 3/4 lžíce podravka pikant 3 balíčky Romadur (tvarůžky) 3/4 lžíce podravka bylinková
Postup Nakládaní smraďoši
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Romadůr nakrájíme na cca 1/2 cm kousky
Ingredience na marinádu smícháme bokem v hrnku
Připravíme si zavařovací sklenici nebo jinou uzavíratelnou nádobu (nepoužívejte plast!), cca 0,5 - 0,7 litru velkou
Na dno sklenice (nádoby) naskládáme kolečka cibule ve 2 vrstvách. Na cibuli položíme Romadur a další 1 vrstvu cibule, a tak až do naplnění sklenice (končíme cibulí). Průběžně lehce stlačujeme. Naložený Romadur zalijeme připravenou marinádou. Uvolníme vzduchové bubliny a dolejeme, aby byla láhev zcela plná
Láhev uzavřeme a necháme asi týden uležet, pokud jsme hodně nedočkaví, můžeme kanzumovat již po 5ti dnech
Nakládaný sýr chutná výborně s čerstvým chlebem a pivem či vínem.