Nakládaní smraďoši recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 ks cibule
8 lžic voda
1 lžíce ocet balsamico
8 lžic olivový olej
1 lžíce paprika sladká
3/4 lžíce podravka pikant
3 balíčky Romadur (tvarůžky)
3/4 lžíce podravka bylinková

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Romadůr nakrájíme na cca 1/2 cm kousky

  2. Ingredience na marinádu smícháme bokem v hrnku

  3. Připravíme si zavařovací sklenici nebo jinou uzavíratelnou nádobu (nepoužívejte plast!), cca 0,5 - 0,7 litru velkou

  4. Na dno sklenice (nádoby) naskládáme kolečka cibule ve 2 vrstvách. Na cibuli položíme Romadur a další 1 vrstvu cibule, a tak až do naplnění sklenice (končíme cibulí). Průběžně lehce stlačujeme. Naložený Romadur zalijeme připravenou marinádou. Uvolníme vzduchové bubliny a dolejeme, aby byla láhev zcela plná

  5. Láhev uzavřeme a necháme asi týden uležet, pokud jsme hodně nedočkaví, můžeme kanzumovat již po 5ti dnech

  6. Nakládaný sýr chutná výborně s čerstvým chlebem a pivem či vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!