Nakládaný česnek v oleji recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 paličky česnek
olivový olej
2 snítky čerstvý tymián
1 lžíce celý barevný pepř
1 lžíce bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Stroužky česneku oloupeme, dáme je do sklenice nebo kameninové nádoby, posypeme pepřem, solí a tymiánem. Zalijeme olejem tak, aby byly stroužky česneku překryty o 1 - 2 cm. Dobře promícháme a nádobu s naloženým česnekem přikryjeme několikrát přeloženou tkaninou

  2. Nakládaný česnek v oleji uložíme asi na 2 týdny do temného a suchého prostředí. Takto naložený česnek uložený v chladu můžeme spotřebovávat i několik měsíců. Česnek si uchová svou vůni, ale zjemní a vzhledově zprůsvitní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!