Zvěřinový hrnec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g tuk
100 g cibule
40 g rajčatový protlak
80 g rybízový džem
50 g červené víno
20 g hladká mouka
300 g kořenová zelenina
20 g mletá sladká paprika
600 g maso ze zvěřiny
80 g lesní ovoce
podle chuti
koření na zvěřinu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli po oloupání nakrájíme na drobné kostičky. Kořenovou zeleninu očistíme.

  2. Na třetině rozpáleného tuku osmažíme polovinu dávky cibule dozlatova, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou opečeme, přidáme rajčatový protlak, sůl, podlijeme vodou nebo vývarem ze zvěřiny a dusíme doměkka.

  3. Na druhé třetině tuku orestujeme cibuli, až je tmavá, přidáme na kostky nakrájené maso ze zvěřiny a restujeme, dokud maso nepustí vlastní šťávu, kterou necháme vydusit na tuk. Zaprášíme mletou paprikou a podlijeme červeným vínem, přidáme koření na zvěřinu a dusíme doměkka. Maso podléváme.

  4. Když je maso skoro hotové, přidáme lesní ovoce, rybízový džem a dodusíme doměkka.

  5. Hotový zeleninový základ rozmixujeme dohladka a zamícháme do masového základu. Podle potřeby vmícháme hladkou mouku na zahuštění. Zvěřinový hrnec necháme společně převařit.

  6. Zvěřinový hrnec podáváme třeba s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!