Krůtí směs s chřestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 ml vývar
ocet
80 ml bílé víno
40 g čerstvý zázvor
1 ks červená paprika
1 svazek jarní cibulka
600 g krůtí prsa
300 g bílý chřest
kukuřičná moučka
omáčka teriyaki

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na nudličky, které osolíme a obalíme v kukuřičné moučce. Chřest očistíme od zdřevnatělých částí, stonky důkladně oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Kousky chřestu krátce (3 - 4 minuty) povaříme v malém množství osolené a octem okyselené vodě a necháme na sítu okapat. Jarní cibulky očistíme, bílou část nakrájíme na drobné kousky a zelenou část nasekáme na kolečka. Papriku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme

  2. Na oleji zprudka opečeme kousky masa, pak vmícháme bílou část cibule, chřest a papriku. Směs ochutíme zázvorem a prolisovaným česnekem a podlijeme vínem. Jakmile se alkohol odpaří, vše podlijeme 100 ml vývaru a krátce povaříme do zhoustnutí omáčky. Nakonec vmícháme nať cibulky a omáčku teriyaki a směs odstavíme z tepla

  3. Krůtí směs s bílým chřestem podáváme s dušenou rýží jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!