Krůtí směs s chřestem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 100 ml vývar ocet 80 ml bílé víno 40 g čerstvý zázvor 1 ks červená paprika 1 svazek jarní cibulka 600 g krůtí prsa 300 g bílý chřest kukuřičná moučka omáčka teriyaki
Postup Krůtí směs s chřestem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na nudličky, které osolíme a obalíme v kukuřičné moučce. Chřest očistíme od zdřevnatělých částí, stonky důkladně oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Kousky chřestu krátce (3 - 4 minuty) povaříme v malém množství osolené a octem okyselené vodě a necháme na sítu okapat. Jarní cibulky očistíme, bílou část nakrájíme na drobné kousky a zelenou část nasekáme na kolečka. Papriku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme
Na oleji zprudka opečeme kousky masa, pak vmícháme bílou část cibule, chřest a papriku. Směs ochutíme zázvorem a prolisovaným česnekem a podlijeme vínem. Jakmile se alkohol odpaří, vše podlijeme 100 ml vývaru a krátce povaříme do zhoustnutí omáčky. Nakonec vmícháme nať cibulky a omáčku teriyaki a směs odstavíme z tepla
Krůtí směs s bílým chřestem podáváme s dušenou rýží jako hlavní chod.