Krůtí šišky s květákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
50 - 80 g máslo
2 - 3 lžičky strouhanka
50 ml mléko
1 ks cibule
kmín
1 ks květák
1 ks bobkový list
200 g anglická slanina
1/2 lžičky koření čubrica
4 plátky bílý toastový chléb
700 g mleté krůtí maso

Postup přípravy receptu

  1. Menší květák očistíme a v osolené vodě, kterou ochutíme kmínem a bobkový listem, uvaříme do poloměkka. Pak polovinu květáku rozebereme na růžičky a druhou polovinu nasekáme na jemno. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno a zvolna opečeme na malém množství oleje do zesklovatění a necháme vychladnout. Toustový chleba zvlhčíme mlékem a poté tekutinu vymačkáme

  2. V míse promícháme mleté krůtí maso s rozmělněným toastovým chlebem, nasekaným květákem, opečenou cibulkou s česnekem, vše ochutíme solí, pepřem a čubricí. Směs necháme v chladu asi 1 hodinu rozležet

  3. Z masové směsi tvoříme šišky, které obalíme plátkem slaniny, zajistíme párátkem a zvolna z obou stran propečeme na oleji dozlatova. Upečené šišky necháme na ubrousku okapat a na vypečené šťávě rozpustíme asi 50 g másla. Jakmile máslo zpění, vmícháme strouhanku, přidáme růžičky květáku a vše opečeme dozlatova

  4. Krůtí šišky se slaninou rozdělíme na porce, obložíme růžičkami květáku a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!