Krůtí šišky s květákem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 50 - 80 g máslo 2 - 3 lžičky strouhanka 50 ml mléko 1 ks cibule kmín 1 ks květák 1 ks bobkový list 200 g anglická slanina 1/2 lžičky koření čubrica 4 plátky bílý toastový chléb 700 g mleté krůtí maso
Postup Krůtí šišky s květákem
Postup přípravy receptu
-
Menší květák očistíme a v osolené vodě, kterou ochutíme kmínem a bobkový listem, uvaříme do poloměkka. Pak polovinu květáku rozebereme na růžičky a druhou polovinu nasekáme na jemno. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno a zvolna opečeme na malém množství oleje do zesklovatění a necháme vychladnout. Toustový chleba zvlhčíme mlékem a poté tekutinu vymačkáme
V míse promícháme mleté krůtí maso s rozmělněným toastovým chlebem, nasekaným květákem, opečenou cibulkou s česnekem, vše ochutíme solí, pepřem a čubricí. Směs necháme v chladu asi 1 hodinu rozležet
Z masové směsi tvoříme šišky, které obalíme plátkem slaniny, zajistíme párátkem a zvolna z obou stran propečeme na oleji dozlatova. Upečené šišky necháme na ubrousku okapat a na vypečené šťávě rozpustíme asi 50 g másla. Jakmile máslo zpění, vmícháme strouhanku, přidáme růžičky květáku a vše opečeme dozlatova
Krůtí šišky se slaninou rozdělíme na porce, obložíme růžičkami květáku a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.