Zvěřinový guláš s bylinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
80 g máslo
2 ks cibule
1 lžička tymián
1 lžíce rozmarýn
2 ks mrkev
1 ks koriandr
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
0,5 hrnků hladká mouka
2 l masový vývar
1 lžička mletý kmín
1 hrneček portské víno
3 lžíce rajský protlak
2 ks řapíkatý celer
3 lžíce mletá sladká paprika
1 lžička mletý černý pepř
3 lžíce vepřové sádlo
1 lžička mletá pálivá paprika
1 kelímek krémová zakysaná smetana
1 kg zvěřina
petrželka kudrnka
0,5 lžiček jalovcové bobulky

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Maso pokrájíme na kostky. Mrkev a řapíkatý celer očistíme a necháme v celku. Petrželku kudrnku nasekáme nadrobno

  2. V rozpuštěném sádle zpěníme nasekanou cibuli, přidáme nesolené pokrájené maso a orestujeme, aby se maso pěkně zatáhlo. Přidáme bobkový list, jalovcové bobulky, nové koření, mletý kmín, pepř, papriku, rajský protlak, prolisovaný česnek a krátce osmahneme

  3. Přilijeme portské víno a masový vývar. Přidáme v celku mrkev a řapíkatý celer. Teprve nyní osolíme, okořeníme tymiánem, koriandrem, rozmarýnem a vaříme, až je maso křehké. Poté zeleninu vyjmeme a propasírujeme ji do guláše, zahustíme jíškou z hladké mouky a másla

  4. Zvěřinový guláš zasypeme nasekanou kudrnkou a podle potřeby dochutíme. Nyní můžeme servírovat. Já osobně na porci zvěřinového guláše s bylinkami přidávám asi dvě lžičky zakysané smetany. Je to fantastická kombinace chutí. Jako přílohu doporučuji domácí nočky nebo knedlíky podle vaší chuti. Pokud holdujete čerstvému chlebu, zakrojte a hodujte.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!