Zvěřinový guláš s bylinkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 80 g máslo 2 ks cibule 1 lžička tymián 1 lžíce rozmarýn 2 ks mrkev 1 ks koriandr 1 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 0,5 hrnků hladká mouka 2 l masový vývar 1 lžička mletý kmín 1 hrneček portské víno 3 lžíce rajský protlak 2 ks řapíkatý celer 3 lžíce mletá sladká paprika 1 lžička mletý černý pepř 3 lžíce vepřové sádlo 1 lžička mletá pálivá paprika 1 kelímek krémová zakysaná smetana 1 kg zvěřina petrželka kudrnka 0,5 lžiček jalovcové bobulky
Postup Zvěřinový guláš s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Větší cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Maso pokrájíme na kostky. Mrkev a řapíkatý celer očistíme a necháme v celku. Petrželku kudrnku nasekáme nadrobno
V rozpuštěném sádle zpěníme nasekanou cibuli, přidáme nesolené pokrájené maso a orestujeme, aby se maso pěkně zatáhlo. Přidáme bobkový list, jalovcové bobulky, nové koření, mletý kmín, pepř, papriku, rajský protlak, prolisovaný česnek a krátce osmahneme
Přilijeme portské víno a masový vývar. Přidáme v celku mrkev a řapíkatý celer. Teprve nyní osolíme, okořeníme tymiánem, koriandrem, rozmarýnem a vaříme, až je maso křehké. Poté zeleninu vyjmeme a propasírujeme ji do guláše, zahustíme jíškou z hladké mouky a másla
Zvěřinový guláš zasypeme nasekanou kudrnkou a podle potřeby dochutíme. Nyní můžeme servírovat. Já osobně na porci zvěřinového guláše s bylinkami přidávám asi dvě lžičky zakysané smetany. Je to fantastická kombinace chutí. Jako přílohu doporučuji domácí nočky nebo knedlíky podle vaší chuti. Pokud holdujete čerstvému chlebu, zakrojte a hodujte.