Zimní paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
100 g smetana
1 ks pórek
200 g mrkev
6-8 listů kapusta
200 g brokolice
muškátový oříšek
600 ml zeleninový vývar
100 g kukuřičná krupice
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pečící troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na pečení lehce vymažeme olejem.

  2. Zeleninu omyjeme. Mrkev oloupeme a podélně rozkrojíme. Brokolici rozdělíme na malé růžičky, stvol oloupeme a nakrájíme na proužky. Pórek očistíme a omyjeme.

  3. Asi 300 ml vývaru přivedeme k varu, mrkev povaříme 5 minut, přidáme brokolici a pórek a vaříme dalších 5 minut. Pak zeleninu vyjmeme a vývar opět doplníme na 300 ml. Listy kapusty blanšírujeme ve vývaru asi 3 minuty.

  4. Vývar opět doplníme na 300 ml, vsypeme kukuřičnou krupici, necháme krátce povařit a dáme vychladnout. Vmícháme smetanu, vejce a podle chuti okořeníme.

  5. Formu vyložíme listy kapusty a naplníme zeleninou a kukuřičnou kaší. Pokryjeme zbývajícími listy kapusty a zakryjeme alobalem. Zimní paštiku pečeme v troubě na středním stupni při teplotě 180 °C asi 1 hodinu.

  6. Zimní paštiku můžeme podávat s rajčatovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!