Zimní paštika recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 100 g smetana 1 ks pórek 200 g mrkev 6-8 listů kapusta 200 g brokolice muškátový oříšek 600 ml zeleninový vývar 100 g kukuřičná krupice podle potřeby olej podle chuti sůl pepř
Postup Zimní paštika recept
Postup přípravy receptu
-
Pečící troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na pečení lehce vymažeme olejem.
Zeleninu omyjeme. Mrkev oloupeme a podélně rozkrojíme. Brokolici rozdělíme na malé růžičky, stvol oloupeme a nakrájíme na proužky. Pórek očistíme a omyjeme.
Asi 300 ml vývaru přivedeme k varu, mrkev povaříme 5 minut, přidáme brokolici a pórek a vaříme dalších 5 minut. Pak zeleninu vyjmeme a vývar opět doplníme na 300 ml. Listy kapusty blanšírujeme ve vývaru asi 3 minuty.
Vývar opět doplníme na 300 ml, vsypeme kukuřičnou krupici, necháme krátce povařit a dáme vychladnout. Vmícháme smetanu, vejce a podle chuti okořeníme.
Formu vyložíme listy kapusty a naplníme zeleninou a kukuřičnou kaší. Pokryjeme zbývajícími listy kapusty a zakryjeme alobalem. Zimní paštiku pečeme v troubě na středním stupni při teplotě 180 °C asi 1 hodinu.
Zimní paštiku můžeme podávat s rajčatovou omáčkou.