Makronky podle šéfcukráře Pavla Jurašky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 špetka sůl marmeláda 75 ml voda 200 g bílek 225 g cukr krupice 250 g cukr moučka máslový krém 250 g mandlová moučka čokoládový ganáž mascarpone s ovocem
Postup Makronky podle šéfcukráře Pavla Jurašky
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mandlovou moučku s moučkovým cukrem. Bílky si rozdělíme na polovinu (100 a 100 g)
Do kastrůlku si připravíme cukr krupici s vodou. První polovinu bílků společně se špetkou soli vyšleháme a dáme vařit spolu s cukrovou vodou. Vaříme na 118 °C. Rozvar vlijeme do sněhu (na třikrát) a šleháme. Mezitím vlijeme druhou polovinu bílků do směsi mandlové moučky a cukru, vznikne kaše. Až sníh mírně vychladne, vmícháme ho do kaše. Do těsta na makronky můžeme přidat skořici, kokos, potravinářské barvivo, kakao apod., podle toho, pro jaký druh makronek jsme se rozhodli
Tuto základní směs nastříkáme na plech nebo silikonovou podložku a necháme 45 minut osychat. Poté makronky pečeme 9 minut na 180 °C (na co nejmenší výkon trouby). Upečené makronky sundáváme z plechu až za studena!
Makronky podle šéfcukráře Pavla Jurašky spojujeme libovolnou náplní. Dá se použít marmeláda, čokoládový ganáž, mascarpone s ovocem, máslový krém apod. Záleží na naší chuti
Z uvedených ingrediencí připravíme 40 ks makronek.