Zimní polévka plná vitamínů recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
500 g brambory
3 ks cibule
1 ks celer
2 l zeleninový vývar
100 g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, oloupané brambory nakrájíme na malé kostky a celer nastrouháme na větším struhadle, ale ne úplně nadrobno

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a opečeme dozlatova. Dále přidáme brambory a celer, krátce opečeme a přidáme vývar. Stačí nalít vodu a k tomu přidat kostku bujonu. Dávám jednu kostku masoxu, dvě zeleninového vývaru, může být i slepičí, podle toho, jaký máte. Zimní polévku přivedeme k varu a vaříme cca 30 minut. Brambory by měly být měkké

  3. Polévku poté rozmixujeme do krému. Nemixuji úplně dohladka, nechávám nějaké kousky, ale to záleží na každém. Přilijeme vodu podle požadované hustoty a ještě chvilku povaříme

  4. Zimní polévku plnou vitamínů při servírování posypeme strouhaným sýrem (gouda nebo eidam). Polévku máme také rádi s česnekovými Bake rolls.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!