Zelné roládky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
5 lžic olej
1 špetka sůl
1 ks cibule
3 lžíce hořčice
1 špetka pepř
2 lžíce hladká mouka
10 dkg anglická slanina
1 kg vepřová kýta
1 balíček kysané zelí
Postup Zelné roládky
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky naklepeme,osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, na každý dáme plátek anglické slaniny a hromádku kysaného zelí. Zavineme a svážeme nití nebo sepneme párátkem
Cibuli orestujeme na oleji,pak osmažíme roládky, aby se maso zatáhlo, zalijeme vodou nebo vývarem a dáme do trouby rozehřáté na 200 stupňů
Během pečení obracíme, aby byly roládky stejnoměrně opečené. Až jsou hotové, vyjmeme je, odstraníme niti nebo párátka a šťávu zahustíme hladkou moukou
Zelné roládky podáváme se šťouchanými bramborami a okurkovým salátem.