Zelňačka s uzeným recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 plechovka rajčatový protlak
2 lžičky mletá sladká paprika
1 balíček kysané zelí
0.3 lžičky mletá pálivá paprika
1 ks uzené vepřové koleno
1-2 lžičky česneková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit uzené koleno, do vody přidáme asi tak paličku česneku nakrájeného na kolečka. Koleno vaříme do doby, než se dá vykostit. V tlakovém hrnci asi 20 minut.

  2. Uzené nakrájíme na malé kousky a vrátíme do vody. Přidáme kysané zelí, 2 kávové lžičky sladké papriky, 1/4 kávové lžičky pálivé papriky. Zelňačku povaříme asi 15 - 20 minut. Nakonec přidáme rajčatový protlak. Zelňačku s uzeným podle chuti dochutíme česnekovou solí.

  3. Hotovou zelňačku s uzeným podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!