Vepřové s adžikou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

brambory
1 ks cibule
2 - 3 lžíce olivový olej
4 plátky vepřová kýta
1/4 l plnotučné mléko
čerstvá zelenina
4 lžíce Adžika - směs koření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso dobře očistíme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje a naklepeme

  2. Jednotlivé plátky posypeme kořením adžika (jemná směs koření k úpravě masa), vložíme do kastrolku a zakapeme olivovým olejem. Pak je necháme v chladu aspoň půl hodiny uležet

  3. Nahřejeme si v hlubší pánvi s poklicí lžíci oleje. Vložíme připravené plátky masa a opečeme je. Po zatažení maso otočíme a přikryjeme poklicí. Necháme asi 15 minut opékat, pak znovu otočíme a po chvíli dalšího opékání (kdy je maso téměř měkké) přidáme plnotučné mléko. Po chvíli pečení pod poklicí bude maso měkké a získá jemnou chuť

  4. Mezitím si doměkka uvaříme oloupané brambory nakrájené na kostky. Cibulku oloupeme a najemno nasekáme. Zeleninu omyjeme a nakrájíme

  5. Plátky vepřového masa s adžikou posypeme jemně nakrájenou cibulkou a podáváme je s vařenými brambory, které přeléváme vzniklou omáčkou. Doplňujeme připravenou čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!