Vepřové roládky s kapií recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 - 4 plátky šunka
30 g niva
30 g eidam
olivový olej
2 plátky vepřová kýta
mletý černý pepř
pikantní hořčice
1/2 ks sterilovaná kapie
vývar na podlití
3 - 4 plátky váhalova slanina

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového si rozklepeme, okraje plátků spojíme k sobě, osolíme a opepříme. Plát masa potřeme pikantní hořčicí

  2. Sýry nastrouháme a promícháme. Kapii necháme okapat a nakrájíme na proužky

  3. Na plát masa poklademe na střídačku slaninu se šunkou. Poklademe kapií a posypeme nastrouhaný sýrem. Množství surovin si upravíme podle velikosti masa. Roládku zamotáme a spíchneme párátky nebo obmotáme nití

  4. Na pánvi rozehřejeme olej a vepřovou roládu zprudka ze všech stran osmahneme. Podlijeme slabým vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Pak odkryjeme a šťávu necháme vyrestovat

  5. Z vepřové rolády, kterou jsme nechali trochu vychladnout, odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Vepřové roládky s kapií podáváme s bramborovou kaší nebo s chlebem (i zastudena).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!