Zelí z kedlubny recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 1 lžička sůl 1 lžíce máslo 1/2 dl ocet 1 l voda 1 ks kedlubna 2 lžíce hladká mouka 2 lžičky drcený kmín
Postup Zelí z kedlubny
Postup přípravy receptu
-
Obří kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pokud nemáme obří kedlubnu, použijeme více menších
Vložíme ji do většího kastrolu, zalijeme vodou, přidáme ocet, sůl, kmín a cukr. Vaříme, dokud není kedlubna měkká
Připravíme si světlou jíšku z másla a hladké mouky. V průběhu vaření jíšku přidáme ke kedlubně a dobře promícháme. Vaříme ještě asi 10 minut, občas promícháme, aby se nám zelí nepřipálilo
Zelí z kedlubny podáváme se sekanou, pečeným masem a knedlíky nebo brambory. V podstatě jej můžeme podávat s čímkoliv.