Zelí z kedlubny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
1 lžička sůl
1 lžíce máslo
1/2 dl ocet
1 l voda
1 ks kedlubna
2 lžíce hladká mouka
2 lžičky drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Obří kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Pokud nemáme obří kedlubnu, použijeme více menších

  2. Vložíme ji do většího kastrolu, zalijeme vodou, přidáme ocet, sůl, kmín a cukr. Vaříme, dokud není kedlubna měkká

  3. Připravíme si světlou jíšku z másla a hladké mouky. V průběhu vaření jíšku přidáme ke kedlubně a dobře promícháme. Vaříme ještě asi 10 minut, občas promícháme, aby se nám zelí nepřipálilo

  4. Zelí z kedlubny podáváme se sekanou, pečeným masem a knedlíky nebo brambory. V podstatě jej můžeme podávat s čímkoliv.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!