Špagety Aglio olio, peperoncino recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1,5 ks chilli paprička
pepř
1 lžíce strouhaný parmazán
1 porce uvařené špagety
4 lžíce olivový olej Monini Česnek & Chilli
velkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek nakrájíme na plátky, chilli papričku na tenké proužky obojí krátce zpěníme na olivovém oleji. Přímo do pánve přidáme i uvařené těstoviny. Společně prohřejeme a podáváme ozdobené petrželkou, parmazánem a česnekovým konfitem (viz tip)

  2. Tip šéfkuchaře: Komu silné aroma česneku nedělá dobře, může si připravit jemnější česnekový konfit: Neloupaný česnek rozdělte na jednotlivé stroužky, vložte jej do olivového oleje tak, aby byl ponořený, a pomalu vařte asi 1 hodinu. Takto upravený česnek přelijte i s olejem do uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici. Dobře vám poslouží k dochucení bramborové kaše, luštěnin nebo pomazánek

  3. Partnerem receptu je Monini


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!