Zelí s křenem a jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce sůl
1 kg cibule
0 kg jablko
200 g křen
0.8 kg cukr krupice
0.8 l slunečnicový olej
4 kg hlávkové zelí
2 lžičky mletý černý pepř
1 balíček deko
0.5 l ocet kvasný 8%

Postup přípravy receptu

  1. Zelí a jablka očistíme. Zelí jemně nakrouháme. Cibuli taky a smícháme ji se zelím. Jablka nastrouháme.

  2. V míse smícháme zelí s jablky, cukrem, nakládací směsi, strouhaným křenem, solí, pepřem a octem. Vše opravdu poctivě promícháme. Zelí s křenem a jablky necháme 8 hodin odpočinout. Pak přilijeme olej, promícháme a za občasného míchání jej pěchujeme do sklenic. Ty ihned uzavřeme. Zelí s křenem a jablky necháme zrát 5 - 6 dní.

  3. Zelí s křenem a jablky podáváme jako přílohu k masům nebo do salátů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!