Zelí s křenem a jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce sůl 1 kg cibule 0 kg jablko 200 g křen 0.8 kg cukr krupice 0.8 l slunečnicový olej 4 kg hlávkové zelí 2 lžičky mletý černý pepř 1 balíček deko 0.5 l ocet kvasný 8%
Postup Zelí s křenem a jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí a jablka očistíme. Zelí jemně nakrouháme. Cibuli taky a smícháme ji se zelím. Jablka nastrouháme.
V míse smícháme zelí s jablky, cukrem, nakládací směsi, strouhaným křenem, solí, pepřem a octem. Vše opravdu poctivě promícháme. Zelí s křenem a jablky necháme 8 hodin odpočinout. Pak přilijeme olej, promícháme a za občasného míchání jej pěchujeme do sklenic. Ty ihned uzavřeme. Zelí s křenem a jablky necháme zrát 5 - 6 dní.
Zelí s křenem a jablky podáváme jako přílohu k masům nebo do salátů.