Hovězí s mrkví recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
tymián
200 g mrkev
1 lžíce rajčatový protlak
300 g hovězí kližka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka

  2. Cibuli vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a smažíme, dokud cibule nezačne hnědnout. Potom přidáme nakrájené maso a promícháme, aby se maso opeklo ze všech stran. Následně přisypeme nakrájenou mrkev a ještě chvíli mícháme. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a rajčatový protlak. Zlehka podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme minimálně 4 hodiny

  3. Hovězí s mrkví podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!