Hovězí s křenovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
40 g máslo
100 g šunka
1 ks cibule
1 lžička vegeta
4 kuličky nové koření
30 g hladká mouka
200 ml zakysaná smetana
10 kuliček celý černý pepř
800 g hovězí hrudí
100 g čerstvý křen

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, cibuli a česnek oloupeme. Šunku nakrájíme na nudličky. Čerstvý křen oloupeme a nastrouháme najemno

  2. Maso, cibuli a česnek vložíme do studené vody, přidáme celý pepř, nové koření, vegetu a sůl. Vaříme na mírném ohni doměkka. Vývar scedíme a použijeme na přípravu omáčky. Maso rozdělíme na porce

  3. Na másle orestujeme šunku. Přisypeme mouku, necháme ji zpěnit a podlijeme vývarem. Základ omáčky vaříme asi 15 minut. Pak vmícháme nastrouhaný křen. Omáčku necháme přejít varem a zjemníme ji zakysanou smetanou. Do křenové omáčky vložíme naporcované hovězí maso. Křenovou omáčku již jen prohřejeme

  4. Hovězí maso s křenovou smetanovou omáčkou podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!