Zelí proložené mletým masem a rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g míchané mleté maso
2 balíčky kysané zelí
2 balíčky rýže ve varných sáčcích
1 kelímek smetana 12%
podle chuti
3 stroužky česnek
sůl
mletý kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na recept klidně můžeme použít sáčkovou rýži, protože je levná a konzistencí a chutí se do pokrmu více hodí.

  2. Rýži uvaříme podle návodu na obalu.

  3. Míchané mleté maso osolíme, opepříme, můžeme dát trochu kmínu, mleté papriky a také vmíchat pár stroužků prolisovaného česneku. Záleží na chuti. Masovou směs důkladně promícháme. Poté na dno menší zapékací misky rozložíme jedno balení zelí. Na něj rovnoměrně rozprostřeme polovinu rýže a ni masovou směs. Na směs položíme zbylou rýží a vše zakončíme druhým balíčkem zelí.

  4. Misku zakryjeme a dáme péct do trouby tak na 50 minut. Po uplynutí této doby polijeme pokrm rovnoměrně smetanou a dopékáme ještě zhruba 10 - 15 minut bez zakrytí.

  5. Zelí proložené mletým masem a rýží ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!