Vepřový hřbet pomalu tažený v mléce ve vákuu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
brambory
300 ml mléko
mléko
50 g cibule
100 g lišky
100 g žampiony
100 g hříbky
olivový olej
200 g zakysaná smetana
mletý kmín
čerstvé bylinky
čerstvě mletý černý pepř
1 lžíce hrubozrná hořčice
800 g vepřové karé
100 ml smetana 30%
100 g portobelo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové karé odblaníme, rozdělíme na dva díly, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na pánvi s trochou oleje. Maso se nám pěkně zatáhne a získá zlatavou barvu. Vložíme do vakuovacího pytle, zaliijeme mlékem a zavakuujeme. Pakliže nemáme takové možnosti, ponoříme maso do kastrůlku, zalijeme mlékem a pomalu při 130 °C konfitujeme cca 1h 30 min až 2 hodiny. Pokud máme teploměr na maso, nebo tepelnou jehlu v troubě, maso v jádru by mělo mít ideálně 65 °C

  2. Mezitím zpěníme cibulku na pánvi, přidáme nahrubo nasekaný mix hub a opečeme. Osolíme, opepříme, okmínujeme, lehce podusíme, přidáme zakysanou smetanu, obyčejnou smetanu a necháme zredukovat. Brambory uvaříme do měkka ve slané vodě, scedíme, přidáme máslo a mléko a vyšleháme do kaše

  3. Vepřový hřbet pomalu tažený v mléce ve vákuu servírujeme s bramborovým pureé s houbovým ragů a plátky dorůžova konfitovaného vepřového hřbetu. Zdobíme čerstvou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!