Vepřový gyros s fazolemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 lžíce kečup
2 lžíce olivový olej
olej na smažení
500 g vepřová plec
3 lžičky koření Gyros
1 plechovka Fazole v chilii omáčce (450g)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso rozkrájíme na malé kousky nebo na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Maso promícháme s kečupem, olivovým olejem, česnekem a gyros kořením. Necháme uležet, nejlépe do druhého dne

  2. Naložené maso zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Smažíme tak dlouho, dokud není maso měkké a šťáva z masa se nevysmaží. Pak k vepřovému přidáme obsah plechovky "Fazole v chilli omáčce" a společně na prohříváme ještě asi 5 minut. I šťávu z fazolí necháme částečně odpařit

  3. Maso s fazolemi podle chuti osolíme

  4. Vepřový gyros s fazolemi můžeme podávat s těstovinami nebo rýží. Chutná i se smaženými hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!