Vepřový gulášek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 ks cibule
1 lžíce kečup ostrý
400 g vepřová plec
kmín drcený
1 lžíce kečup jemný
mletá paprika (sladká i pálivá)
olej (nebo sádlo)
20 g hladká mouka (popř. chlebová kůrka)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno. Na oleji (sádle) necháme zpěnit nakrájenou cibuli tak, aby zůstala světlá. Potom ji posypeme mletou paprikou a dobře rozmícháme. Na to vložíme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a prudce opečeme po všech stranách. Potom podlijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme

  2. Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu až zůstane jenom tuk, zasypeme hladkou moukou nebo strouhanou chlebovou kůrkou a za stálého míchání opražíme. Potom zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme, přidáme rozetřený česnek, lžíci jemného a lžíci ostrého kečupu a dodusíme doměkka. Občas zamícháme, aby se šťáva nepřipalovala a podle potřeby podléváme horkou vodou. Nakonec podle chuti přisolíme

  3. Vepřový gulášek podáváme s houskovým knedlíkem, s vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou nebo s chlebem. Maso můžeme ozdobit cibulí nakrájenou na kolečka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!