Zelí od Martičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
1 ks feferonka
1 lžíce med
250 ml červené víno
1 lžíce plnotučná hořčice
3 lžíce olej na smažení
1 ks ananasový kompot
1 kg kysané zelí
1 ks uzená rolka

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme uzenou rolku, poté ji scedíme a necháme zchladnout.

  2. Než rolka vychladne, nakrájíme si drobně velké cibule a orestujeme je na oleji do zlatavé barvy. Přidáme překrájené kysané zelí, nakrájenou feferonku, sklenici červeného vína a celý ananasový kompot (kostičky) i s nálevem. Kdo nemá v jídle ovoce moc rád, tak kompot rozmixuje, až poté přidá do zelí. Směs řádně promícháme a urovnáme do pekáče.

  3. Smícháme si plnotučnou hořčici s medem. Uzenou rolku nakrájíme asi na 1 cm hrubé plátky a z obou stran je potřeme hořčično-medovou pomazánkou.

  4. Poté plátky poklademe na zelí a upečeme.

  5. Zelí od Martičky podáváme s kynutým nebo bramborovým knedlíkem, můžeme použít i noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!