Jemné mléčné řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžíce olej
3 ks vejce
100 g máslo
2 lžíce kakao
1/2 lžičky prášek do pečiva
250 g tvaroh
4 lžíce cukr krupice
6 lžic cukr moučka
2 lžíce vanilkový cukr
180 g zakysaná smetana
5 lžic polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Můžeme si pomoci šlehačem, korpus na mléčné řezy pak bude více nadýchaný. Přidáme lžici oleje a prosátou mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme hladké kakaové těsto

  2. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Tenkou vrstvu těsta pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut

  3. Mezitím si připravíme krém. Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny

  4. Přidáme tvaroh, zakysanou smetanu a znovu ušleháme, vznikne nám hladký mléčný krém

  5. Upečený korpus necháme pořádně vychladnout. Korpus rozřízneme na polovinu

  6. Obě poloviny opatrně stáhneme z pečícího papíru. Jjednu polovinu potřeme krémem a pečlivě uhladíme. Přikryjeme druhým plátem těsta a jemné mléčné řezy uložíme alespoň na 3 - 4 hodiny do chladu ztuhnout

  7. Jemné mléčné řezy nakrájíme na obdélníčky a podáváme. Jsou dobré na snídani, svačinu a jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!