Zelí dušené s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
1 šálek rýže
2 ks feferonka
0.5 lžičky zázvor
1 ks zelí
0.5 lžičky cukr moučka
0.5 lžičky mleté nové koření
0.5 lžičky mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli a feferonky nakrájíme nadrobno.

  2. Cibuli a feferonky s rýží osmažíme na rozehřátém oleji. Pak vše podlijeme horkou vodou a přidáme všechno koření. Rýži dusíme do poloměkka. Pak přidáme zelí nakrájené na menší kousky. Vše zamícháme, osladíme a zelí s rýží dusíme doměkka.

  3. Zelí dušené s rýží podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k dušeným nebo pečeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!