Broskvový štrúdl recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks vejce
6 lžic mléko
4 lžíce rozinky
1 balíček prášek do pečiva
150 g cukr moučka
500 g hladká mouka
120 g Hera
2 konzervy broskvový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko

  2. Nejprve vařečkou promícháme, pak rukou vypracujeme vláčné, ale nelepivé těsto. Necháme chvíli odležet v chladu

  3. Připravíme si broskve. Pokud máme broskve čerstvé, omyjeme je, odstraníme pecku a pokrájíme je. Je vhodné je oloupat. Máme-li broskve kompotované, šťávu scedíme a necháme broskve okapat. Pak je pokrájíme

  4. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme ho na moukou vysypaném vále, rozložíme připravené broskve a přidáme rozinky. Na jeden závin použijeme jeden celý kompot. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Stejným způsobem připravíme druhý závin. Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem

  5. Broskvový štrúdl pečeme v horkovzdušné troubě 60 minut

  6. Tento štrúdl je velmi chutný ještě vlažný a doplněný šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!