Broskvový štrúdl recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 ks vejce 6 lžic mléko 4 lžíce rozinky 1 balíček prášek do pečiva 150 g cukr moučka 500 g hladká mouka 120 g Hera 2 konzervy broskvový kompot
Postup Broskvový štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko
Nejprve vařečkou promícháme, pak rukou vypracujeme vláčné, ale nelepivé těsto. Necháme chvíli odležet v chladu
Připravíme si broskve. Pokud máme broskve čerstvé, omyjeme je, odstraníme pecku a pokrájíme je. Je vhodné je oloupat. Máme-li broskve kompotované, šťávu scedíme a necháme broskve okapat. Pak je pokrájíme
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme ho na moukou vysypaném vále, rozložíme připravené broskve a přidáme rozinky. Na jeden závin použijeme jeden celý kompot. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Stejným způsobem připravíme druhý závin. Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem
Broskvový štrúdl pečeme v horkovzdušné troubě 60 minut
Tento štrúdl je velmi chutný ještě vlažný a doplněný šlehačkou.