Broskvový šerbet recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 lžíce med
1 lžíce citronová šťáva
1 lžička broskvový likér
3 ks broskev
4 lístky broskvové lístky

Postup přípravy receptu

  1. Broskve překrojíme po obvodu až k pecce, půlky oddělíme a odstraníme pecky. Půlky broskví dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme 15 minut stát. Potom broskve vyjmeme z vody, oloupeme, nakrájíme na kousky a obalíme v citronové štávê. Rozložíme je na plech na pečení, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 2 hodiny do mrazničky

  2. Zmrazené broskve rozmixujeme. Setřeme hmotu přichycenou na stěnách nádoby a znovu promixujeme

  3. Do hmoty přidáme med a likér a znovu mixujeme, dokud se vše důkladně nepromíchá. Hmota by měla být dost tuhá. Upravíme ji do misek, ozdobíme lístky broskví a ihned podáváme, nebo ji dáme do vhodné nádoby a důkladně zmrazíme

  4. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  5. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!