Broskvový šerbet recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 lžíce med 1 lžíce citronová šťáva 1 lžička broskvový likér 3 ks broskev 4 lístky broskvové lístky
Postup Broskvový šerbet
Postup přípravy receptu
-
Broskve překrojíme po obvodu až k pecce, půlky oddělíme a odstraníme pecky. Půlky broskví dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme 15 minut stát. Potom broskve vyjmeme z vody, oloupeme, nakrájíme na kousky a obalíme v citronové štávê. Rozložíme je na plech na pečení, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 2 hodiny do mrazničky
Zmrazené broskve rozmixujeme. Setřeme hmotu přichycenou na stěnách nádoby a znovu promixujeme
Do hmoty přidáme med a likér a znovu mixujeme, dokud se vše důkladně nepromíchá. Hmota by měla být dost tuhá. Upravíme ji do misek, ozdobíme lístky broskví a ihned podáváme, nebo ji dáme do vhodné nádoby a důkladně zmrazíme
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů