Broskvový zákusek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

120 ml olej
4 ks vejce
1/2 ks citron
džem
300 g cukr moučka
1 lžíce cukr moučka
250 g polohrubá mouka
1/2 balíčku kypřící prášek
1 kelímek smetana ke šlehání
120 ml vlažná voda
olej na vymazání
mouka na vysypání
1 plechovka kompotované broskve
3 lžíce bílý smetanový jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si připravíme mouku, prášek do pečiva a promícháme. K tomu nastrouháme kůru asi z poloviny omytého citronu

  2. Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V jiné nádobě ušleháme žloutky s moučkovým cukrem do pěny. Ke zpěněným žloutkům s cukrem postupně zašleháváme olej a vodu. Ušlehanou směs přilijeme k mouce a promícháme. Nakonec zlehka do těsta zabalujeme i sníh z bílků

  3. Těsto nalijeme na hluboký, vymazaný a moukou vysypaný plech nebo obdélníkový pekáč. Pečeme v předehřáté troubě při 150°C asi 30 minut

  4. Upečený korpus necháme vychladnout. Pak je potřeme džemem, nejlépe meruňkovým

  5. Připravíme si náplň. Smetanu šleháme s cukrem, dokud nezhoustne. Pak do ní zlehka vmícháme jogurt. Ušlehanou šlehačkou potřeme upečené a džemem pomazané těsto

  6. Kompotové broskve scedíme a necháme okapat. Šťávu z nich si necháme na pudink. Na vrstvu šlehačky narovnáme okapané broskve. Můžeme dávat celé půlky nebo broskve předem nakrájet na půlměsíčky

  7. Nakonec podle návodu na obalu uvaříme pudink, místo mléka ale použijeme šťávu z kompotu. Ještě horký uvařený pudink nalijeme na těsto se šlehačkou a broskvemi. Nemusíte mít strach, šlehačka se nerozpustí. Takto připravený zákusek dáme do lednice vychladit

  8. Broskvový zákusek před podáváním ozdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!