Brownie recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 200 g cukr 4 ks vejce 200 g máslo 100 g ořechy 100 g hladká mouka máslo na vymazání mouka na vysypání 200 g kvalitní čokoláda
Postup Brownie
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni rozpustíme máslo s kvalitní čokoládou (60 - 70% kakaa). Troubu předehřejeme na 200 °C, vymažeme zapékací mísu máslem a vysypeme moukou
V mixeru vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Do vyšlehaných vajec přidáme rozpuštěné máslo s čokoládou, mouku, nasekané ořechy a všechno pomalu ručně zamícháme
Hotové těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Brownie pečeme 15 - 20 minut
Brownie podáváme jako lahodný dezert například k odpolední svačině s šálkem kávy nebo čaje.