Květáková polévka s čerstvým sýrem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 ks mrkev 1 hrst ovesné vločky čerstvý sýr 1 hrst pšeničné vločky 1 hrst kukuřičná krupice 1 ks květák (menší) polévkové bylinky
Postup Květáková polévka s čerstvým sýrem
Postup přípravy receptu
-
Menší květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší růžice
Ty vložíme do hrnce, přidáme hrst pšeničných a hrst ovesných vloček, hrstku kukuřičné krupice a jednu očištěnou velkou mrkev nakrájenou na menší kusy. Vše uvaříme ve slané vodě doměkka. Pak přidáme jedno vejce a vše rozmixujeme na konzistenci, která nám vyhovuje
Květákovou polévku rozdělíme na talíře a ochutíme lžící čerstvého sýra. Dobrá je lučina, gervais, duko nebo pomazánkové máslo. Nakonec polévku se sýrem posypeme polévkovými bylinkami. Květákovou polévku s čerstvým sýrem ihned podáváme.