Květáková polévka s čerstvým sýrem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 ks mrkev
1 hrst ovesné vločky
čerstvý sýr
1 hrst pšeničné vločky
1 hrst kukuřičná krupice
1 ks květák (menší)
polévkové bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Menší květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší růžice

  2. Ty vložíme do hrnce, přidáme hrst pšeničných a hrst ovesných vloček, hrstku kukuřičné krupice a jednu očištěnou velkou mrkev nakrájenou na menší kusy. Vše uvaříme ve slané vodě doměkka. Pak přidáme jedno vejce a vše rozmixujeme na konzistenci, která nám vyhovuje

  3. Květákovou polévku rozdělíme na talíře a ochutíme lžící čerstvého sýra. Dobrá je lučina, gervais, duko nebo pomazánkové máslo. Nakonec polévku se sýrem posypeme polévkovými bylinkami. Květákovou polévku s čerstvým sýrem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!