Zeleninové trojhránky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - hrášek
- - olej
- - sůl
2 ks vejce
2 ks cibule
500 g žampióny
1 ks mrkev
- - pepř mletý
250 g tvaroh
250 g mouka polohrubá
200 g sýr tvrdý
250 g margarín

Postup přípravy receptu

  1. Náplň si připravíme tak, že očistíme žampiony a nakrájíme na plátky, cibuli posekáme nadrobno, mrkev nastrouháme. Na oleji opečeme cibuli, přimícháme žampiony a opečeme, přidáme mrkev a hrášek a podusíme. Osolíme, opepříme a stáhneme z ohně, necháme vychladnout. Mezitím vmícháme do směsy nakrájený sýr nadrobno. Těsto: mouku promícháme s tvarohem, přidáme rozehřátý margarín, vejce, sůl a uhněteme hladké těsto. Rozválíme na čtverce, naplníme směsí, protilehlé konce přeložíme, aby vznikly trojúhelníčky. Klademe na plech a potřeme vejcem, pečeme asi 20 minut na 180 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!