Polévka s nočky z mletého masa recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl voda nudle koření na mleté maso mletý pepř 250 g mleté maso 200 g kořenová zelenina 1 kostka slepičí bujon 1 kostka zeleninový bujon
Postup Polévka s nočky z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, omyjeme a nastrouháme na větším struhadle. Dáme ji do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bujony a dáme vařit
Mleté maso opepříme, ochutíme kořením na mleté maso nebo jiným podle libosti a osolíme
Jakmile začne základ polévky vařit, házíme do polévky kousíčky masa a tím se tvoří nočky. Necháme vařit, až jsou nočky uvařené. Pak přidáme nudle do polévky a ještě chvilku vaříme než jsou měkké ty. Pokud je potřeba, polévku s nočky ochutíme
Polévku s nočky z mletého masa podáváme teplou. Můžeme doplnit čerstvým pečivem.