Polévka s nočky z mletého masa recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
voda
nudle
koření na mleté maso
mletý pepř
250 g mleté maso
200 g kořenová zelenina
1 kostka slepičí bujon
1 kostka zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, omyjeme a nastrouháme na větším struhadle. Dáme ji do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bujony a dáme vařit

  2. Mleté maso opepříme, ochutíme kořením na mleté maso nebo jiným podle libosti a osolíme

  3. Jakmile začne základ polévky vařit, házíme do polévky kousíčky masa a tím se tvoří nočky. Necháme vařit, až jsou nočky uvařené. Pak přidáme nudle do polévky a ještě chvilku vaříme než jsou měkké ty. Pokud je potřeba, polévku s nočky ochutíme

  4. Polévku s nočky z mletého masa podáváme teplou. Můžeme doplnit čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!