Polévka s mletým masem a zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 lžíce petrželka
1 ks brambory
1 ks žloutek
1 ks rajče
2 ks mrkev
60 g parmazán
0,5 sklenek bílé víno
hladká mouka
1,5 l zeleninový vývar
2 řapíky řapíkatý celer
mletý černý pepř
500 g mleté míchané maso

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme a oloupeme podle potřeby. Mrkev, řapíkatý celer, petrželku a cibuli nasekáme nadrobno. Bramboru s rajčetem nakrájíme na drobné kostičky a oloupaný česnek prolisujeme. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle

  2. Mleté maso promícháme s nastrouhaným parmazánem, petrželkou, žloutkem, solí, pepřem, česnekem a moukou podle potřeby. Z hmoty mokrýma rukama tvoříme knedlíčky o velikosti, které nám vyhovují

  3. Na menším množství oleje osmažíme cibuli s mrkví a celerem. Přidáme nakrájený brambor s rajčetem, sůl, pepř a základ polévky podlijeme suchým bílým vínem. Přilijeme zeleninový vývar, který přivedeme k varu

  4. Do vroucí polévky vhodíme knedlíčky, které necháme vařit. Malé nudličky do polévky uvaříme podle návodu na balení. Na talíře rozdělíme uvařené těstoviny, které přelijeme hotovou polévkou s knedlíčky

  5. Polévku s mletým masem a zeleninou můžeme před podáváním ještě posypat nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!