Polévka s kvasnicovými knedlíčky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

8 - 10 stroužků česnek
1,5 dl olej
1 lžička sůl
4 ks vejce
20 dkg strouhanka
2 lžíce petrželka
25 dkg celer
3 ks mrkev
1 ks petržel
3 balíčky droždí
0,5 dl bílé víno
provensálské koření
3 hrstě ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Na polévku kupuji droždí rozvažované a balené v potravinářské fólii - je nejchutnější a na polévku stačí 3 balíčky. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo utřeme

  2. Nejdříve si uděláme kvasnicové knedlíčky. Na oleji rozpustíme droždí a mícháme tak dlouho, až začne vonět po mase a zhoustne. Droždí necháme vychladnout a poté vmícháme 4 vejce, česnek, bílé víno, provensálské koření, případně vegetu či petrželku, sůl a zahustíme strouhankou tak, aby se z hmoty daly tvarovat knedlíčky. Hotové knedlíčky ještě trochu oválíme ve strouhance

  3. V hrnci smažíme na oleji nastrouhanou kořenovou zeleninu zároveň s ovesnými vločkami asi 5 minut. Zalijeme nejlépe vařicí vodou, přivedeme k varu a asi po 15 minutách do polévky přidáme knedlíčky. Polévku s kvasnicovými knedlíčky společně ještě asi 5 minut vaříme

  4. Polévku s kvasnicovými knedlíčky ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!