Žitné těstoviny v zeleninové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
30 g máslo
4 ks rajčata
2 ks cibulka s natí
1 lžička čerstvá petrželka
mletý barevný pepř
400 ml rajčatové pyré
3 ks barevná paprika
300 g žitné těstoviny
1 lžíce směs bylinek pasta pomodoro

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku očistíme a i s natí nakrájíme na drobná kolečka. Barevné papriky střední velikosti očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, stejně tak očištěná větší rajčata. Petrželku nasekáme

  2. V hluboké pánvi rozpustíme máslo. Nejprve necháme zpěnit cibulku, přihodíme česnek a necháme rozvonět. Ihned přidáme papriky, osolíme, opepříme a krátce restujeme. Přidáme rajčata, zalijeme rajčatovým pyré, přidáme veškeré bylinky a koření a cca 10 - 15 minut dusíme

  3. Mezitím si uvaříme žitné těstoviny v osolené vodě, vaříme je podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, vhodíme do horké omáčky a promícháme

  4. Žitné těstoviny v zeleninové omáčce rozdělíme na talíře a ihned podáváme jako hlavní chod, který si mohou dopřát i vegetariáni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!