Žitné těstoviny v zeleninové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
4 stroužky česnek
sůl
30 g máslo
4 ks rajčata
2 ks cibulka s natí
1 lžička čerstvá petrželka
mletý barevný pepř
400 ml rajčatové pyré
3 ks barevná paprika
300 g žitné těstoviny
1 lžíce směs bylinek pasta pomodoro
Postup Žitné těstoviny v zeleninové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Cibulku očistíme a i s natí nakrájíme na drobná kolečka. Barevné papriky střední velikosti očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, stejně tak očištěná větší rajčata. Petrželku nasekáme
V hluboké pánvi rozpustíme máslo. Nejprve necháme zpěnit cibulku, přihodíme česnek a necháme rozvonět. Ihned přidáme papriky, osolíme, opepříme a krátce restujeme. Přidáme rajčata, zalijeme rajčatovým pyré, přidáme veškeré bylinky a koření a cca 10 - 15 minut dusíme
Mezitím si uvaříme žitné těstoviny v osolené vodě, vaříme je podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, vhodíme do horké omáčky a promícháme
Žitné těstoviny v zeleninové omáčce rozdělíme na talíře a ihned podáváme jako hlavní chod, který si mohou dopřát i vegetariáni.