Polévka s kedlubnou a vejci recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžíce solamyl
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 lžička vegeta
1/2 ks kedlubna
1 špetka glutasol
chilli
2 lžíce bílé víno
mletý pepř
1/2 ks červená paprika
2 lžíce sójová omáčka
1 hrst mražený hrášek
1 lžička mletý zázvor
1 hrnek sušené houby
2 l vepřový vývar
1 hrst mražená kukuřice
1 hrst mražené fazolky
1/4 ks větší hlávka zelí

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby na chvíli namočíme do vody, aby změkly

  2. V hrnku rozkvedláme 2 vejce a nalijeme je na pánev s rozehřátým olejem. Mícháme, dokud se vejce nesrazí a neztmavnou. Vejce vmícháme do polévky před koncem vaření

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, oškrábanou mrkev a kedlubnu na nudličky. Zelí rozkrájíme na kousky

  4. Všechnu zeleninu nasypeme do hrnce, přidáme i zeleninu zmraženou a zalijeme vepřovým vývarem. Necháme vařit asi 20 minut, do změknutí zeleniny. Přilijeme sójovou omáčku s vínem. Přidáme zázvor, vegetu, špetku glutasolu a podle chuti chilli s pepřem. Polévku vaříme dalších 5 minut. Před koncem vaření nasypeme do polévky vejce a nalijeme do ní solamyl, rozkvedlaný v malém množství studené vody. Mícháme do zhoustnutí

  5. Čínskou polévku s kedlubnou a vejci podáváme horkou. Měla by být hustá a mírně pálivá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!